Tutorial : Cara guna template Blogskin

Hello people !

Hari ni saya nak share tutorial cara menggunakan template Blogskin . Sekarang ni banyak jugak Blogger yang gemar menggunakan template Blogskin . Template ni mudah digunakan kerana kita cuma perlu copy and paste code template dan edit-2 je lagi . So jom kita mulakan :D

1 . Design > Edit HTML > Revert to classic template .

2  . Then , pergi ke http://www.blogskins.com/




3 . Dah pilih template ? So preview dahulu sebelum tu . Barulah click Blogger Main untuk download skin tersebut . 



4 . Then kalau dah download , copy code template tersebut dan paste'kan dekat ruangan Template and save ! 

BTW , saya ada buat satu template / skin sendiri dekat blogskin.com  :D Nak tengok ? 


Skin pertama yang pink dan simple sangat-sangat :D 

6 Komentar untuk "Tutorial : Cara guna template Blogskin"
 
Copyright © 2014 Tutorial Blog - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info