Tutorial : Cara guna template Blogskin

Hello people !

Hari ni saya nak share tutorial cara menggunakan template Blogskin . Sekarang ni banyak jugak Blogger yang gemar menggunakan template Blogskin . Template ni mudah digunakan kerana kita cuma perlu copy and paste code template dan edit-2 je lagi . So jom kita mulakan :D

1 . Design > Edit HTML > Revert to classic template .

2  . Then , pergi ke http://www.blogskins.com/




3 . Dah pilih template ? So preview dahulu sebelum tu . Barulah click Blogger Main untuk download skin tersebut . 



4 . Then kalau dah download , copy code template tersebut dan paste'kan dekat ruangan Template and save ! 

BTW , saya ada buat satu template / skin sendiri dekat blogskin.com  :D Nak tengok ? 


Skin pertama yang pink dan simple sangat-sangat :D 

6 komen anda:

syifa.razak said...

huwaa . tak buleh buat :(

Sally Yatiey said...

Syifa :

Nape x blh pulak ? :(

Puteri_Quran1412h said...

how to make own template ?

anis syazwani said...

macam mane nak edit yg neyh ? T__T

thelaylabelieberlifestories said...

susah ke bila dah guna blog skin ?

Eika AMD said...

Mcm mne nak tukar ape yang diorang tulis kat sidebar ?