Tutorial : Lagu youtube tersembunyi di blog

Hello people ! ;)

Tutorial pada hari ini ialah tutorial letak lagu youtube secara tersembunyi dalam blog . Okay , jom kita mulakan tutorial pada hari ini ya ;D

1 . Cari lagu yang nak diletak kat dalam blog dekat youtube :)

2 . Click share dan then klik use old embed code pulak


3 . Copy kod tersebut dan paste dalam ruangan HTML / JavaScript . Tapi kod tu perlu diubah sikit ya .

4 . Contoh :
<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/o0aSigT0aUk?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/o0aSigT0aUk?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

5 . Tukarkan kod yang berwarna diatas seperti :
<object width="1" height="1"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/o0aSigT0aUk?autoplay=1&amp;amp;"></param><param name="allowFullScreen" value="false"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/o0aSigT0aUk?autoplay=1&amp;amp;" type="application/x-shockwave-flash" width="1" height="1" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="false"></embed></object>
6 . Okay . done !
23 Komentar untuk "Tutorial : Lagu youtube tersembunyi di blog"

wah !menjadi .
tankiu bebanyak :)

tersembunyi..
dah jadi.. pastu nak padam macam mana pulak... please..!!
xjumpa nak delete kat mana dah.. hihi

tersembunyi..!!
yeah.. jadi.. kalo nak delete lagu yg tersembunyi tu macam mana.. xjumpa la nak delete kat mana..????

@syiful

Delete code yang ada kat HTML tu laa. :)

Wahh . Menjadi . Tancx sis . ;)

Mula-mula tak jadi, tapi at last jadi jugak. Thanks so much :D

aduhh , takjadik arr . act , sebelom ni pakai scm music player . nak tukar pakai yg ni punyee but takbole :(

kak,kalau tutorial untuk blogskinn??ddekat mane ekk???

sis . x jadi laa .. code yg skrg ni pas embed pendek sngt..

sis . kalau nak 2 lagu camne ?

 
Copyright © 2014 Tutorial Blog - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info