Tutorial : Lagu youtube tersembunyi di blog

Hello people ! ;)

Tutorial pada hari ini ialah tutorial letak lagu youtube secara tersembunyi dalam blog . Okay , jom kita mulakan tutorial pada hari ini ya ;D

1 . Cari lagu yang nak diletak kat dalam blog dekat youtube :)

2 . Click share dan then klik use old embed code pulak


3 . Copy kod tersebut dan paste dalam ruangan HTML / JavaScript . Tapi kod tu perlu diubah sikit ya .

4 . Contoh :
<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/o0aSigT0aUk?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/o0aSigT0aUk?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

5 . Tukarkan kod yang berwarna diatas seperti :
<object width="1" height="1"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/o0aSigT0aUk?autoplay=1&amp;amp;"></param><param name="allowFullScreen" value="false"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/o0aSigT0aUk?autoplay=1&amp;amp;" type="application/x-shockwave-flash" width="1" height="1" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="false"></embed></object>
6 . Okay . done !

22 komen anda:

Lots of love Emylyya farishh ♥ said...

Alamak. Tk faham lah sis :D

syahirah said...

wah !menjadi .
tankiu bebanyak :)

Cha Nuraisha said...

thanks :) menjadi laaa...

Adela96 said...

thanx sis :D

syiful aqmal said...

tersembunyi..
dah jadi.. pastu nak padam macam mana pulak... please..!!
xjumpa nak delete kat mana dah.. hihi

syiful aqmal said...

tersembunyi..!!
yeah.. jadi.. kalo nak delete lagu yg tersembunyi tu macam mana.. xjumpa la nak delete kat mana..????

Sally Yatiey said...

@syiful

Delete code yang ada kat HTML tu laa. :)

Ieqa Huda said...

Ha ? Ta faham laa .

indah said...

Wahh . Menjadi . Tancx sis . ;)

Hanis Shafie said...

Mula-mula tak jadi, tapi at last jadi jugak. Thanks so much :D

sara said...

aduhh , takjadik arr . act , sebelom ni pakai scm music player . nak tukar pakai yg ni punyee but takbole :(

NADIA said...

kak,kalau tutorial untuk blogskinn??ddekat mane ekk???

Patricia Antai said...

sis . x jadi laa .. code yg skrg ni pas embed pendek sngt..

yin said...

thank you ! jadi ! tyvm

nur farah izzati said...

jadi , thank u !!!

fatimah zaharah said...

haihh . tak jadi . susah :(

FyQa said...

sis . kalau nak 2 lagu camne ?

Ain Zuhaidah said...

Thanks :)

Alyana Yussoff said...

jdy2,,tenkiu..:D

Alynn Suhai said...

thanks! ;)

bry said...

thanks der :)

Raihana Ramlan :) said...

Thanks ;)